Välkommen till fjallresa.se!

Fjällresor kan man göra på både vintern och sommaren, men vi är mestadels inriktade på att beskriva vinterresor till fjällen. Vi tycker Sveriges fjäll är unikt i sitt slag och vi hoppas att det ska lysa igenom i våra texter.

Vem kan åka till fjällen?

Alla som vill och har möjlighet kan åka till fjällen. Dock bör du inte åka om du är;

1) Höggravid

2) Sjuk (kan överföra smitta/infektion)

3) Om du av någon anledning snabbt måste ta dig hem då fjällen är ensligt belägen

När man väl kommit fram så är många nöjda och glada över att äntligen påbörja äventyret. För många är fjällresor ett skönt avbräck i vardagen som kanske är fylld med stress och ångest. Är man nybörjare så finns många bra skidskolor att gå i för att bemästra skidåkandet. Ingen är ett proffs första gången de står på skidor utan det tar några gånger innan man kan göra de grundläggande rörelserna.

Vikten av att ha rätt klädsel och utrustning

Vi försöker poängtera vikten av att ha lämplig klädsel och utrustning när man åker skidor. Anledningen är för att rätt saker maximerar upplevelsen. Det gör dig mindre kall, trött, hungrig och så vidare vilket kan göra dig missnöjd. Ha alltid en plan B. Om en backe visar sig ha stängt så kan det vara bra att känna till en backe i närheten som har öppet.

Att åka skidor är att njuta av livet

När du åker skidor får du både fart, adrenalin, naturupplevelser och motion på köpet. Det är få saker som slår skidåkning i den svenska fjällen. Många upplever samma sak och åker därför årligen på skidresor både inom Sverige och utomlands.

Med det här sagt vill vi att du njuter både av läsningen här på hemsidan men också av skidåkningen. Det finns så mycket roligt att uppleva i fjällen på ett par skidor.