Skidresor till alperna

Det är vanligt att åka till en bergskedja vid namn alperna för att åka skidor. Alperna sträcker sig från området kring Nice och Genua vid Medelhavet, norrut mot Schweiz och sedan österut mot Wien. De länder som helt eller delvis ytmässigt utgörs av Alperna är Frankrike, Italien, Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Österrike och Slovenien. Alpernas högsta topp heter Mont Blanc och sträcker sig 4810 meter över havet.

Skidresor till Österike är mycket populärt och det finns många bra skidorter att besöka i de österrikiska alperna. De mest kända skidresorterna i Österike är Bad Gastein, Flachau, Schladming, Saalbach, Bad Kleinkirchheim, Obertauern, Mayrhofen och Ischgl.

Väljer man istället att åka på skidresa till Frankrike som också det är ett mycket populärt resmål när det handlar om alperna, så är det oftast Chamonix man tänker på.

Det som kännetecknar skidresor i alperna är den goda kvalitén på backar som finns där samt den sköna naturen. Backarna i alperna kan sträcka sig flera kilometer och ta timmar att åka ned för. Och en fikapaus i backen med otrolig utsikt kan vara en helt perfekt benvilare efter en lång skidresa. För att inte tala den förträffliga after-skin som väntar efter en hård dag i backen.

VN:F [1.9.3_1094]
Betyg: 0.0/10 (0 röster)


Kommentera