Skidresor Romme

Romme är en stadsdel i södra Borlänge och där ligger även vintersportorten Romme Alpin. Perfekt för dig som vill åka på skidresor till Borlänge och Romme Alpin är en skidanläggning i Dalarna. Skidanläggningen invigdes 1988 och ligger på berget Solklinten. När anläggningen fyllde 20 år öppnades även upp för skidåkning på berget Snöberget.

Skidåkning i Romme

Skidanläggningen Romme Alpin har 23 nedfarter med en total pistlängd på 19 kilometer. Den längsta nedfarten är 2700 meter och den största fallhöjden är 275 meter. Det finns 11 liftar, bland annat två stycken sexstolsliftar. Samtliga pistar har snökanoner och backarna håller en bra klass. Backarna följer terrängens naturliga variation. Därför är det kuperat, ringlande och små träddungar separerar de olika backarna från varandra. De mest åkta backarna är Älgkyssen och Sydhanget. Gruvvägen är en lång och lätt backe som nyligen breddats för att passa även carvingåkare. Romme Alpin är den mest besökta skidanläggningen utanför fjällkedjan. Framförallt är det barnfamiljer och duktiga åkare som åker till Romme. Många erfarna åkare lägger några uppvärmningshelger i Romme inför sportlovet. Även fast det är mycket folk som åker skidor i Romme så är det sällan liftköer. Det finns en juniorpark, men inga längdskidspår. Det finns också snowboardskola och skidskola i olika nivåer.

Boende, resa och övriga aktiviteter i Romme

Dagligen går det skidbussar och skidresor från många orter, bland annat Stockholm, Uppsala, Enköping, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Linköping och Norrköping. Ta bussen till Romme på morgonen, åk skidor hela dagen och ta sedan bussen hem igen på kvällen. Man kan också boka weekendpaket där bussresa, hotell och skipass ingår. Romme Alpin har tidigare bara erbjudit skidåkning, inget boende. På juldagen 2009 hade dock den nya skilodgen invigning. Det är en ski lodge med hotellstandard där det finns 89 rum alldeles intill backarna. Utöver skilodgen så går det enkelt att hitta boende i närheten. Bo Nära erbjuder stugor på ett par kilometers avstånd. Borlänge erbjuder många alternativ på boende i såväl lägenheter och stugor som hotell. För den som vill bo lyxigare rekommenderas familjära Dala Husby Hotell med välrenommerat kök. Det ligger dock ungefär tre mil från Romme.

Eftersom de flesta besöker Romme under dagen så står dagsbesökarna i fokus. Det finns en stor skidåkarrestaurang, café och trivsam toppstuga på anläggningen. Lodgerestaurangen serverar också lunch. Däremot finns inget vidare nattliv. Kvällstid åker man lämpligast till Borlänge, där det finns barer, nattklubbar och många restauranger.

VN:F [1.9.3_1094]
Betyg: 8.0/10 (5 röster)
Skidresor Romme, 8.0 out of 10 based on 5 ratings


Ett svar till “Skidresor Romme”

  1. Skidsemester närmar sig | Skidresor Sverige - Vi kan allt om skidresor och stugor i Sverige - Fjällresa.se skriver:

    […] Romme […]

Kommentera