Näsfjället

Näsfjället är Sälens nordligaste skidanläggning. Anläggningen ligger 40 kilometer norr om Sälen, mitt emellan Näsfjällets naturreservat och Falufjällets Nationalpark. Näsfjällets topp ligger 904 meter över havet. Näsfjället är känt för att erbjuda samma fina utförsåkning, fjäll och fallhöjd som de större anläggningarna i Sälen, men till betygligt lägre priser, kortare liftköer och ett lägre tempo.

Skidåkning

Näsfjället är perfekt för familjer eller de som vill ha lugn skidåkning med naturnära skidupplevelser. Det finns elva pister som håller en hög kvalitet med massor av natursnö. Näsfjället är snösäkert och det kommer mycket pudersnö, vilket gör fjället till ett eldorado för off-piståkarna och de minsta åkarna. Förutom pisterna finns en skicross park, en knattepist (puckelbana) och en pulkabacke. För barnen finns också snölek där Björnen från Näsfjället hälsar på. Det finns tre stycken längdspår, som är 2,5 kilometer, 5,5 kilometer och 7,5 kilometer långa. Spåren dras varje dag. Man kan också åka fritt på fjället antingen obanat eller längs skoterlederna. I utkanten av spårområdet finns Södra Kungsleden som går från Storlien till Stöten. Det finns skidskola för såväl barn och nybörjare som för erfarna och duktiga åkare som vill bli ännu bättre.

Boende, resa och övriga aktiviteter

Det finns en stugby med fyrbädds- och sexbäddsstugor precis i anslutning till anläggningen och backarna. En modern husvagnscamping finns också i anslutning till skidbackarna med utsikt över de nordligaste dalafjällen. Näsfjällets restaurang serverar mat med inspiration från fjället. Det går enkelt att ta sig till Näsfjället med bil, men också med buss då man stannar i Stöten och därefter tar sig vidare med transfer. Flyg och tåg fungerar också med transfer.

För den som söker ett avbrott i skidåkningen så erbjuds både snöskotersafari och turer med hundspann, något som kan ge en upplevelse utöver det vanliga. För de minsta finns också miniskoter. Varje vecka under högsäsong anordnas två tävlingar, en pulkatävling och en slalomtävling. Prova också att bygga en igloo, skulptera i snö eller utmana varandra i vinterskattjakt. Efter all skidåkning och aktiviteter så kan det vara skönt att slappna av i relaxavdelningen där det finns bastu och en utomhusjacuzzi.

VN:F [1.9.3_1094]
Betyg: 9.0/10 (2 röster)
Näsfjället, 9.0 out of 10 based on 2 ratings


Kommentera