Skidresor Lindvallen

Lindvallen är Sälens mest besökta skidområde. Skidanläggningen drivs av Skistar och Lindvallen är en av Skistars fyra skidområden i Sälen. Liftar och pister delas mellan Lindvallen och grannområdet Högfjället. Tillsammans har de båda områdena 48 stycken liftar och 57 pister. Fallhöjden är 303 meter och längsta nedfarten är 1800 meter lång.

Skidåkning och snowboard i Lindvallen

Gustavsbacken i Lindvallen är Sveriges mest åkta pist för skidresor.Förutom Sveriges mest åkta backe finns ett femtiotal andra backar att välja bland. Snowboardåkarna får sitt i Fun Park, medan barnen kan besöka sagolandet och äventyrsområdet Snögubbeborg. Hjärtat av Lindvallen är Gustavstorget, där det finns många lätta och medelsvåra backar runt omkring. Vid toppen av Gustav III, åttastolsliften som börjar mitt på Gustavstorget, finns en restaurang och därifrån går en förbindelse med skidområdet Högfjället. De brantare backarna finns åt vänster, nerifrån sett. Där finns en snabb fyrstolslift, Express 303, som ser till att man får mycket tid i backen. Det finns offpiståkning och flera parker, ett bra alternativ för skidresor helt enkelt

Lindvallen har flera bra barnbackar, exempelvis backen Snögubben som ligger på Gustavbackens topp. Det finns massor av barnaktiviteter och Lindvallen har Europas största barn- och nybörjarområde. Därför är det många barnfamiljer och nybörjare som besöker Lindvallen. Skidorten har varit starten på många skidåkarkarriärer. Lindvallen har också en av Europas största skidskolor med över 30 000 elever. Skidresor till Lindvallen passar därför alla.

Boende, resa och övriga aktiviteter i Lindvallen

Lindvallens stugbyar erbjuder tusentals bäddar i stugor och lägenheter. Boendet ligger aldrig långt ifrån backarna. För den som vill ha lite lyxigare boende så rekommenderas Skilodge Lindvallen. Det mesta finns på bekvämt avstånd i Lindvallen. I området finns tre samlingsplatser med affärer, restauranger, caféer, pool- och relaxavdelning, bankomat, bageri och allt annat man kan behöva på en skidresa.

Den som vill parta, släppa loss och festa kan gå till HC. Söker man istället en mer exklusiv känsla bör man göra en visit på Ski Lodge Lindvallen Food. Även italienska Appetito och Gustav Grill och Bar har god mat. Lammet & Grisens grillbufféer har varit en vinnare i årtionden. Under hela säsongen är det gott om aktiviteter i Lindvallen och Högfjället. Redan i november kan du vara med om skidtestarhelg och i slutet av säsongen har man en stor avslutningsfest, Ski & Rock.

VN:F [1.9.3_1094]
Betyg: 4.0/10 (7 röster)
Skidresor Lindvallen, 4.0 out of 10 based on 7 ratings


Ett svar till “Skidresor Lindvallen”

  1. Skidsemester närmar sig | Skidresor Sverige - Vi kan allt om skidresor och stugor i Sverige - Fjällresa.se skriver:

    […] Lindvallen […]

Kommentera