Kläppen

Kläppen är en skidanläggning i Sälenområdet. Kläppen ligger 17 kilometer söder om Sälens ny. Det finns flera vintersportanläggningar i området kring Sälen, exempelvis Lindvallen, Högfjället, Hundfjället och Tandådalen. Kläppen utmärker sig genom att ha barnen och familjen i centrum. Det är också korta liftköer, varierade och utmanande backar samt roliga aktiviteter såväl dagtid som kvällstid.

Skidåkning

I Kläppen finns 32 nedfarter av olika svårighetsgrader. Den totala pistlängden är 35 kilometer och i backarna finns 15 liftar. Den längsta nedfarten är 3 kilometer lång och högsta fallhöjden är 315 meter. Pisterna finns i alla vädersträck så man kan anpassa åken efter vart solen och vinden befinner sig.

Kläppen riktar sig mycket till familjer och barnen har alltid varit i fokus i utvecklingen av Kläppen. Det finns lekhörnor i Wärdshuset och i Barnstugan samt klätterställningar på området. Det finns också ett stort barnområde för de barn som vill åka skidor. Barnområdet heter Trolles snörike och där finns Trolle och Trolla som tar med sig barnen på bus och utflykter. Självklart är såväl backar som liftar i barnområdet barnanpassade.

Även om familjen och barnen står i fokus så har anläggningen satsat på att alla ska kunna hitta utmanande och roliga backar. Det finns fjorton gröna pister, fem blå pister, åtta stycken röda pister, fem svarta och dessutom två stycken snow parker. För längdskidåkaren finns fyra spår med sammanlagd spårlängd på 36 kilometer.

Boende, resa och övriga aktiviteter

I Kläppen finns flera stugområden och alla ligger mycket centralt, nära pistar, liftar, livsmedelsbutik, restauranger och övrig service. En camping finns för de som föredrar detta. Många hyr också ut stugor privat. Tio minuters bilresa från Kläppen finns pensionatet Skiers Inn med 55 bäddar, bar, restaurang och bastu. De flesta tar sig till Kläppen med bil, men tåg, flyg och buss går också bra.

I Kläppen finns det gott om aktiviteter. På dagarna kan man åka skidor, skoter, miniskoter, hundspann, pulka eller fiska, bada i badtunna eller få en avkopplande spabehandling. På kvällarna kan man njuta av god mat och dryck på en av restaurangerna, basta eller ha spelkvällar framför brasan. Även sommartid finns det gott om aktiviteter, exempelvis omvandlas snowparken då till en bike park.

VN:F [1.9.3_1094]
Betyg: 6.5/10 (4 röster)
Kläppen, 6.5 out of 10 based on 4 ratings


Kommentera