Hundfjället

Hundfjället är ett fjäll som ligger i Sälen i Dalarna. Redan 1966 startade Hundfjället upp som skidort, då med två liftar. Idag är Hundfjället ett av Skistars fyra skidområden i Sälen. Liftar och pister delas med Tandådalen och dit går det en förbindelselift från Hundfjället.

Skidåkning

Hundfjället delar sina liftar och pister med Tandådalen. Tillsammans har de totalt 37 stycken liftar och 56 pister. Flera av pisterna är berömda. Backarna i Hundfjället är varierande. Man kan säga att Tandådalen har mer backar för skidentusiaster och akrobatiska ungdomar, medan Hundfjällets backar är lite lugnare och dessutom brukar Hundfjället kallas för världens bästa barnområde. Eftersom de båda områdena ligger så nära varandra så behöver man inte ens välja utan kan prova alla backar.

I Hundfjället finns Trollskogen som är en populär nedfart för barnen. Längs nedfarten finns trätroll och andra träfigurer gjorda av Alf Skaneby. De 450 trollen möter de mindre åkarna med sång och äventyr. I närheten av Familjebacken finns en Juniorpark. De flesta backarna håller sig inom det grön-blå registret, men det finns några brantare nedfarter framförallt på fjällsidan som vetter mot Tandådalen. Där finns ett kort, men bra offpistområde samt Väggen, den brantaste backen som bland annat gästats av världscupen i speedski.

I Sälenområdet finns gott om skidanläggningar och det finns därför stora möjligheter till att prova flera anläggningar under skidresan. Exempelvis ligger Tandådalen, Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Stöten och Näsfjället på lämpliga avstånd.

Boende, resa och övriga aktiviteter

Till Sälenområdet åker du enkelt med buss, bil, tåg eller flyg. Från Arlanda tar det 40 minuter med flyg till Sälen. Boendet utgörs framförallt av stugor och lägenheter i närheten av backarna. Det finns också ett hotell. Till Hundfjället åker man inte för att parta, tonvikten ligger mer på familjeaktiviteter än sena nätter. Man äter gott på någon av de trevliga restaurangerna och slappnar av i den stora inomhuspoolen. Hundfjällscentret innehåller en lobbybar med öppen spis.

Det finns gott om aktiviteter att prova på ifall man tröttnar på skidåkning. I Sälenområdet finns det gott om sjöar och tjärnar där det går bra att vinterfiska. Hundspann kan vara en upplevelse för livet och även ridning kan vara ett sätt att återupptäcka naturen. I Hundfjällets Poolarium och spa kan du koppla av efter en lång dag i skidbacken. Du kan simma ut utomhus och titta på de frusna skidåkarna. I stora poolen finns bubbelbänkar, jetstreamer och varmpool.

VN:F [1.9.3_1094]
Betyg: 0.0/10 (0 röster)


Ett svar till “Hundfjället”

  1. britt olsson skriver:

    Jag undrar om ni har någon bussresa från Malmö eller lund som går till hundfjället onsdag 23/2

Kommentera