Skidresor Högfjället

Högfjället ligger i Sälen och är ett av Skistars fyra skidområden i Sälen, dit många åker på skidresor. Högfjällets lift- och pistsystem sitter ihop med Lindvallen. Tillsammans finns det 48 liftar och 57 pister. Sälens mest besökta skidanläggning är Lindvallen, medan Högfjället är en ganska liten skidanläggning men ändå ett bra alternativ för skidresor. Om man vill ha bra skidåkning och många nedfarter att välja bland, men vill ha ett lite lugnare alternativ så är alltså Högfjället ett bra skidområde.

Skidåkning och snowboard i Högfjället

Fjällkänslan är stark i Högfjället. Pisterna är långa och carvingvänliga. Det finns många backar att välja mellan och backarna ligger alldeles bakom Högfjällshotellet. Det är enkelt och bekvämt, vilket passar perfekt för barnfamiljer och nybörjaråkare. Det är aldrig långt till någonting från Högfjället, såväl liftar och utförsåkning som skidskola, skiduthyrning och restauranter ligger på bekvämt avstånd. Det är oftast gott om snö och området erbjuder en vacker högfjällsnatur. I Högfjället finns 13 liftar och 12 nedfarter. Högsta fallhöjden är 180 meter och längsta nedfarten 1100 meter. Tillsammans med Lindvallens skidsystem erbjuds man mycket skidåkning – hela 1,9 miljoner kvadratmeter välpreparerat och välunderhållet skidområde.

Sälens mest klassiska offpist finns i området runt Ravinen. Man kan också åka i Sveriges enda naturformade park, BC Terrain Park. Det är naturen själv som har format hopp, rails och en funpipe. Även längdskidåkaren har mycket att välja på i och omkring Högfjället. Strax utanför hotellet finns det längdspår på tre, fem och åtta kilometer i varierad terräng. Sälenringen är ett sammanhängande ledsystem i Sälenfjällen som erbjuder många kilometer längdspår.

Boende, resa och övriga aktiviteter i Högfjället

Högfjällshotellet har allt från lyxigt hotellboende till stugor och lägenheter med självhushåll. Du som uppskattar god mat har mycket att välja på. Högfjällets sushirestaurang är exempelvis ett ställe som rekommenderas av många. Gourmetrestaurangen Onkel Jean är också något som bör testas. Det stora partypalatset på Högfjället är Vinterträdgården.

Den som är sugen på aktiviteter bör söka sig till Högfjället och Lindvallen. Det finns allt ifrån Skidtestarhelg i november till Ski och Rock, avslutningsfesten i slutet av säsongen. Högfjället är känt för ett brett nöjesutbud och förstklassig underhållning.

När du tröttnat på skidåkning och vill prova något annat så finns det exempelvis gym, hundspann och skotersafari att välja bland. Sälens enda biograf finns på Högfjällshotellet. Efter en lång dag i backen kan det kännas skönt att besöka SPA-avdelningen, eller varför inte unna dig en ny frisyr eller massage.

VN:F [1.9.3_1094]
Betyg: 9.0/10 (1 röst)
Skidresor Högfjället, 9.0 out of 10 based on 1 rating


Kommentera