Hestra

Hestra ligger i Gislaveds kommun i Jönköping län. Orten ligger precis vid foten av naturreservatet Isaberg som är ett av de högsta bergen i Sydsverige. Isaberg är 309 meter högt och har skidbackar samt ett berömt utkikstorn. Från toppen kan man se långt över de skogar och sjöar som kännetecknar området.

Skidåkning

Isaberg är Sydsveriges största vintersportanläggning. Samlat på ett och samma ställe finns såväl utförsåkning som längdskidåkning samt vinterfiske och skridskoåkning på naturis. På Isaberg finns 10 nedfarter av olika svårighetsgrader och åtta stycken liftar. Två är stolliftar och resterande sex är släpliftar. Den längsta nedfarten är 1000 meter och den högsta fallhöjden är 150 meter. Isaberg vintersportanläggning har faktiskt den högsta fallhöjden i Sydsverige. Tillsammans ger alla backarna mer än sex kilometer preparerade nedfarter. Det finns backar för alla, från lättåkta gröna backar till en utmanande svart.

Det finns ett barnområde med två lättåkta backar och knappliftar. För bekvämlighetens skull ligger barnområdet nära till service och värmestugor. Isaberg har ett helautomatiskt snökanonsystem för effektiv snöproduktion. Tillsammans med belysning i alla backar får man därför en lång säsong, från mitten av december till mars. Det finns både skidskola och skiduthyrning. I skidområdet finns också flera värmestugor och grillplatser. Mitt i området ligger Isabergsstugan där det finns café, en enklare restaurang samt en skidshop. För längdskidåkaren finns 19 kilometer spår och i Hestra finns ytterligare 10 kilometer spår.

Boende, resa, övriga aktiviteter

Isaberg är ett komplett fritidsområde. Det är inte bara skidåkning i olika former som erbjuds utan också mängder av andra aktiviteter, såväl sommar- som vinteraktiviteter. Du kan bada, spela golf, vandra, paddla kanot eller kajak, fiska, cykla, spela badminton och tennis, bowla, jaga eller rida. Isaberg erbjuder också vildmarkssafari, äventyrsaktiviteter, teambuilding och skattjakt för barnen.

Hestra och Isaberg ligger strategiskt till så man kan kombinera skidresan med dagsutflykter. Exempelvis kan man ta en dag på High Chaparall, besöka nationalparken Stora Mosse, ta en tur till Glasriket, Tygriket eller Möbelriket, besöka Borås djurpark, shoppa i Göteborg eller varför inte göra en utflykt till motorbanan Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Till Hestra tar man sig enkelt med alla färdmedel: bil, buss, tåg eller flyg. Isaberg ligger centralt i Sydverige, längs Nissastigen mellan Halmstad och Jönköping. Det finns gott om alternativ när det gäller boende: stuguthyrning, hotell och camping, såväl inne i Hestra som mitt i fritidsområdet Isaberg.

VN:F [1.9.3_1094]
Betyg: 3.4/10 (10 röster)
Hestra, 3.4 out of 10 based on 10 ratings


Kommentera