Skidresor Bydalen

Skidorten Bydalen ligger i Jämtlandsfjällen i Åre Kommun. Dalen ligger mellan Västfjället och Drommassivet och sammanbinder orterna Bydalen och Höglekardalen. Bydalen är alltså en del av det större området Bydalsfjällen där det finns flera olika anläggningar att åka på skidresor till. Den som åker skidresor till Bydalen på skidsemester får därför många nedfarter att välja bland. De första turisterna hittade till Bydalen för flera hundra år sedan och idag besöks orten årligen av många tusen turister såväl sommar som vinter. Bydalen är mest känd för att vara skidort, många åker på skidresor till Bydalen. Det finns riktigt bra skidåkning, både utförsåkning och längdskidåkning. Men många åker också till Bydalen för att fiska, fjällvandra och koppla av i lugn och vacker fjällmiljö. Skotersafariturerna är populära och de kan exempelvis kombineras med fiske och besök i en sameby.

Skidåkning i Bydalen

I Bydalen finns omkring 50 nedfarter och 16 liftar. Samtliga liftar är släpliftar. De flesta pisterna har äkta natursnö hela säsongen och liftköerna är korta. Backarna är långa, varierande och fallhöjden är upp till 420 meter. Det finns nedfarter i alla svårighetsgrader och även flera barnbackar med liftar där barnen själva kan åka. I Bydalsfjällen har skidskola hållits sedan 1930-talet. Idag finns skidskola från nybörjarnivå till avancerad nivå för både barn och vuxna. Den som är sugen på att åka längdskidor har många fina spår att välja mellan, från två kilometer och upp till nio kilometer. Prova gärna kvällsåkning i de elbelysta spåren mellan Bydalen och Höglekardalen. Där finns det spår på tre kilometer upp till 16 kilometer. Om du åker till Gräftåvallen så finns också flera spår att sträcka ut i. Bydalen var en av de första skidorterna i Sverige som satsade på snowboard, men brädåkarna har nu gett allt mer plats till carvingfantasterna. Säsongen varar mellan december och april.

Boende, resa och övriga aktiviteter i Bydalen

Bydalen är känt för att ha en familjevänlig och personlig atmosfär. Det finns flera speciella barnområden och man bor centralt och nära till allt man kan behöva. Det är framförallt stugor och lägenheter man bor i. Boendet finns alldeles intill pistsystemet och vid början av flera fina vandringsleder. Bydalens Wärdshus rymmer reception och restaurang samt after ski och en magnifik utsikt. Fjällrestaurangen har gott om temakvällar med bland annat täljstensafton och Tyrolerafton.

VN:F [1.9.3_1094]
Betyg: 0.0/10 (0 röster)


Kommentera