Boende i fjällen

Det finns en rad olika boendetyper i fjällen precis som för många andra destinationer runt om i Sverige. Du kan leva glassigt i hotellsviter precis intill de bästa skidbackarna eller leva mer spartanskt på vandrarhem med en busstur från backarna. Är du hårdhudad kan du också tälta i den bistra vintern, det här är dock inget man bör utsätta små barn för eller äldre personer. Man bör också ha kunskap om hur man ska klä sig när man sover i tältet och hur man kan värma upp det utan att orsaka eldsvåda.

Måste man bo i fjällen?

Nej, det måste du inte! Men det förstärker känslan av att verkligen vara i fjällen om du bor i den. Det går lika bra att bo i exempelvis Östersund och dagligen ta bilturer till backarna om man så vill. Det kan också vara ganska mycket folk på hotell i fjällen då många vill bo nära backarna. Det finns med andra ord fördelar med att inte bo i fjällen när man är på skidresa.

Fjällstuga

Många äger eller hyr en fjällstuga och det är egentligen det man bör rekommendera. Det är den ultimata upplevelsen då du efter en svettig dag i backen eller längdskidspåret kan komma till stugan, duscha och sedan umgås med din familj eller vänner. Det blir inte samma känsla på ett hotell eftersom du då ständigt måste anpassa dig till andra hotellgäster och personal där. Att vara i en fjällstuga är som att vara i ditt andra hem, och alla känner väl till frasen ”Borta bra men hemma bäst”?

Hotell

Som nämnt finns en rad olika hotell som alla har samma mål, att få tillbaka dig som gäst. Det finns både vandrarhem, budgethotell, medelhotell och lyxhotell. Det styrs främst av hur stor budget man själv har samt är villig att betala. Tyvärr är lyxhotellen inte något som alla kan bo i på gott och ont.