Att åka på fjällresa kan vara ett minne för livet, men det gäller att förbereda sig på bästa sätt. Målet med bloggen är att den ska innehålla tankeväckande inlägg som kan inspirera dig till att göra samma saker. Den kunskap du får här är inget du behöver följa till punkt och pricka utan något som mer kan vara bra att ha som ledstjärna. Det är upp till dig att skapa den perfekta fjällresan och ingen annan.

Vi beskriver varför man åker på fjällresor

Att åka på fjällresor kanske inte är självklart för alla. Det sågs förr som en vana för överklassen att göra då det bedömdes vara dyrt för vanligt folk att åka på. Idag kan dock många åka på fjällresor, inte minst om de stöttas med hjälp av lån som vi beskriver här på hemsidan.

Att åka på fjällresa kan ta lång tid, speciellt för dig som bor i Skåne eller på någon av öarna Gotland och Öland. I gengäld får du redan på bilturen/båtturen mycket gemenskap med de övriga i gänget. Ni kan ladda upp på ett bra sätt inför vad som komma ska. Det är viktigt att ha kul när man åker skidresor och de flesta brukar ha roligare tillsammans. Ta därför tillfället i akt och ha kul.

Vi redogör för saker som är bra att ha

Att åka på fjället utan utrustning är sällan en bra idé. Vi förklarar i bloggen varför vi anser det och hoppas att du kommer tycka detsamma efter att ha läst de inläggen.

Njut av bloggläsningen och fjällresan!