Skidresor Björkliden

Björkliden är en populär skidort för skidresor som ligger längs Malmbanan, väster om Abisko i Kiruna kommun. Det bor bara omkring 20 invånare i orten, men årligen besöker flera tusen turister orten. Skidåkare utgör den största delen av turisterna, men också fjällvandrare och golfare. I Björkliden finns världens nordligaste golfbana, Sveriges högst belägna fjällstation och Tornehamns rallarkyrkogård.

Skidåkning i Björkliden

Björkliden erbjuder fantastisk skidåkning och spännande aktiviteter till en storslagen vy. För den som verkligen vill uppleva de svenska fjällen så är skidresor till Björkliden ett bra alternativ. När det gäller skidåkning så kan orten stoltsera med meterdjup natursnö, minimala liftköer och Sveriges tredje högsta fallhöjd. Det finns allt från barnbackar till offpist. Du som vill ha lite variation i skidåkningen bör notera att inom en radie av åtta mil från Björkliden kan du nå fyra olika skidsystem med totalt 18 liftar och 75 pister. Du kan uppleva norra Sveriges och Norges bästa skidåkning under en och samma resa. Du som gillar längdskidåkning har också flera spår att välja bland, kanske en tur till Låkktatjåkko Fjällstation där du väl framme kan avnjuta de välkända Låktavåfflorna eller varför inte en ta turen med den storslagna vyn över Torneträsk och Lapporten. I Lemmellandet har barnen egen skidbacke och skidskola. För vuxna finns skidskola, offpistguidning, cat skiing och heliskiing. Det finns också en fun park med gott om hopp, rails och boxar av olika svårighetsgrad.

Boende, resa och övriga aktiviteter i Björkliden

Du åker enkelt till Björkliden med tåg. Från Stockholm tar tåget till Björkliden bara tre timmar. Du kan också flyga till Kiruna för att sedan åka buss resten av vägen. På fjällstationen finns flera alternativ till boende, från hotell till egna stugor eller en klassisk skilodge. Det finns flera restauranger, caféer och barer.

I Björkliden kan du få en upplevelse du sent glömmer. Kombinera gärna skidresan med en spännande aktivitet som en tur på hundspann, skotersafari eller grottur. Du kan också åka över dagen till Jukkasjärvi för att besöka det berömda Ishotellet. Norrsken är också en upplevelse du inte bör missa. Björkliden erbjuder också konferensmöjligheter och möjlighet för grupper att skräddarsy en vistelse i den genuina fjällvärlden.

VN:F [1.9.3_1094]
Betyg: 6.0/10 (3 röster)
Skidresor Björkliden, 6.0 out of 10 based on 3 ratings


Kommentera